Er wordt nog steeds veel gebruikt gemaakt van telefonie via een vaste lijn. Vroeger hadden telefoons een draaischijf en kon je slechts enkele stappen zetten met de telefoon aangezien het een zwaar ding was en er een snoer aan vast zat. De dect telefoon (Digital Enhanced Cordless Telecomunications) bracht sinds 1993 een oplossing voor het vastzitten aan een telefoon. Omdat dect telefoons vaak erg lang mee gaan geven fabrikanten vaak voordelige dect telefoon aanbiedingen.

Vaak kopen mensen een nieuwe set dect telefoons omdat deze verouderd raken. Tegenwoordig hebben dect telefoons opties zoals een agenda, een contactenboek en met sommige telefoons kan zelfs een sms verzonden worden. Het voordeel van dect telefoons is dat deze overal in huis kunnen staan. Vaak geeft een winkel bij een aankoop meerdere dect telefoons, zodat er nooit ver gelopen hoeft te worden om de telefoon op te nemen. Het kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer winkel als dect telefoon aanbieding vier telefoons verkoopt voor de prijs van twee. Deze aanbiedingen zijn erg scherp en zorgen er voor dat veel mensen een nieuwe dect telefoon kopen. Deze telefoons hoeven bijna niet ingesteld te worden en kunnen vaak meteen gebruikt worden.

Het is een goed idee om alle dect telefoon aanbiedingen eerst te vergelijken. Veel elektronica winkels verkopen namelijk dect telefoons. Het is zonde als er een dect telefoon wordt gekocht die niet in de aanbieding is. Vaak is er een paar winkels verder een dect telefoon aanbieding die veel meer waar voor het zelfde geld geeft.