Welke telefoon de beste mobiele telefoon is kan niet eenvoudig worden bepaald. De consumentengids heeft onlangs onderzoek gedaan naar maarliefst 95 verschillende mobiele telefoons. Echter heeft iedereen een eigen smaak en is e-mail voor de een niet belangrijk, terwijl de ander zweert bij e-mailen via een mobiele telefoon. Er zijn echter wel een aantal telefoons die zeker in aanmerking komen om de beste mobiele telefoon te zijn. Momenteel zijn dat wellicht de iPhone 4G van Apple en de Samsung Galaxy S.

De Galaxy S van Samsung draait op het besturingssysteem Android. Dit systeem van Google profileert zich als een ware concurrent van Apple. Deze telefoon wordt door Samsung momenteel gezien als de beste mobiele telefoon. Dit vindt Samsung omdat het toestel aan alle hoge kwaliteitsnormen voldoet en mutitasken geen probleem is voor de Galaxy S. Het Super Amoled scherm wordt gezien als het paradepaardje van alle mobiele telefoonbeeldschermen. Daarnaast gaat de Galaxy S perfect om met multimedia en maakt het toestel mooie foto’s en filmpjes. Het toestel werkt perfect in combinatie met Android.

Aan de andere kant vindt Apple natuurlijk dat de iPhone 4G momenteel de beste mobiele telefoon is. Door de makeover van de vorige iPhone ziet de nieuwe iPhone 4G er weer uit als een echte en stevige mobiele telefoon. De iPhone heeft een echte gadgetstatus en heeft veel nieuwe klanten voor het merk Apple gewonnen. Daarnaast heeft de iPhone 4G een functie die beeldbellen mogelijk maakt.