Sinds oktober 2012 is het in België mogelijk om je telecomcontract sneller en gemakkelijker op te zeggen. Hierbij zijn wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. We zullen deze even voor je omschrijven zodat je weet hoe je het beste gebruik kunt maken van deze regeling. Het belangrijkste nieuwste feit is dat je nu na 6 maanden kosteloos mag overstappen op een nader gsm abonnement. Het maakt hierbij niet langer uit welk soort gsm abonnement je gekozen hebt. Dit is een prettige en gunstige aanpassing in het overstapbeleid.

 

Nu vraag je je misschien af of deze nieuwe telecomwet enkel opgaat voor een gsm abonnement? Het antwoord hierop is dat het geldt voor alle contracten inzake elektronische communicatie. Hierbij kun je onder andere denken aan telefonie, gsm, internet en tv- diensten. Het betreft dus een algehele aanpassing, waardoor je binnen elektronische communicatie kunt overstappen op een nader abonnement.

 

Een bijkomstig pluspunt van deze nieuwe telecomwet is dat je een dergelijke wijziging mag doorvoeren zonder hiervoor een boete op te lopen. Wel moet je je operator ten minste één maand   van tevoren van je keuze op de hoogte brengen. Als je dit te laat doet, vervalt je recht om het contract die maand te laten aflopen. Je zult dan alsnog een maand langer aan het contract gebonden zijn. Als je echter gewoon op tijd de wijziging doorgeeft, kun je als vanzelf overstappen naar een andere provider. Je kunt je contract voor je gsm abonnement opzeggen via de post. Dit hoeft zelfs niet eens aangetekend te worden verzonden. Over het algemeen is het niet mogelijk om telefonisch of per e-mail de wijzigingen door te geven, tenzij hiervoor specifiek een telefoonnummer of e-mailadres is aangegeven.