Gsm aanbiedingen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn namelijk gsm’s te koop die zijn aangesloten met prepaid, met een normaal abonnement of met een sim only abonnement. Providers geven bij al deze aansluitingen vaak een goede aanbieding. Een gsm aanbieding is voordelig voor de nieuwe klant, omdat dit erg veel geld kan besparen. Daarnaast profiteert de provider zelf ook van zijn eigen gsm aanbiedingen. Dit is omdat de provider nieuwe klanten krijgt.

 

Een gsm aanbieding met een abonnement kan bijvoorbeeld inhouden dat de klant een gratis telefoon krijgt aangeboden. Wanneer het om een dure telefoon gaat betekend dit dat het abonnement wel vrij prijzig is per maand. Als er voor een goedkoper abonnement gekozen wordt, moet er vaak nog bijbetaald worden voor de gsm. Een ander voorbeeld van een gsm aanbieding is bijvoorbeeld gratis internet. Omdat steeds meer telefoons geschikt zijn voor surfen en mailen geven providers vaak gratis internet weg.

 

Wanneer er een nieuwe gsm uitkomt geven providers vaak geen korting. Nieuwe telefoons worden namelijk vaak gezien als statussymbool en gadgetfreaks willen deze graag als eerste hebben. Doordat de telefoon in het begin exclusief is, betalen sommige mensen graag meer om de telefoon direct te kunnen koperen. Vaak is het verstandig om eerst even een goede gsm aanbieding af te wachten. Na een tijdje zal de interesse in de telefoon namelijk afnemen, waardoor de provider bijvoorbeeld korting gaat geven op de gsm.