Bij de aanschaf van een nieuwe mobiel, krijg je automatisch ook te maken met gsm tarieven. Je moet immers betalen voor alle diensten die je via je gsm kunt gebruiken. Of dit nu het daadwerkelijke bellen op zich is, het sms’en of eerder het gebruik van het internet. Maar hoe bepaal je nou precies hoeveel je nodig gaat hebben en waarop worden de uiteindelijke gsm tarieven berekend? Hiervoor is het belangrijk om allereerst een goede inschatting te maken over hoeveel je denkt te gaan gebruiken en dus nodig zult hebben. Je kunt uiteraard voor de goedkoopste bundel gaan, maar als je toch meer blijkt te gebruiken, ontvang je alsnog een fikse eindrekening achteraf. En dat is ook iets wat je koste wat het kost wilt voorkomen.

 

Gelukkig is het heel gemakkelijk om te berekenen wat je nodig zult hebben. Op het internet kun je een vragenlijst invullen, aan de hand waarvan berekent wordt wat je kunt verwachten. Deze vragen betreffen onder andere je voorkeur voor een abonnement of eerder prepaid. Soms gebruik je niet voldoende en is prepaid of het kiezen voor herlaadbare kaarten een goede keuze. Je hebt zo meer zelf in de hand hoeveel je eraan wilt besteden.

 

Als je toch meer nodig blijkt te hebben, kun je kiezen voor een abonnement. Belangrijk is dan om een inschatting te maken over hoeveel belminuten je zult gaan maken, hoeveel sms’jes je wilt gaan versturen en of je veel of weinig gebruik van het internet zult gaan maken. Uiteindelijk zal hier een resultaat uit komen, met keuzes uit verschillende providers die gsm tarieven hanteren die het dichtst bij jouw wensen in de buurt komen. Rest enkel nog het kiezen tussen deze providers.