Prepaid betekend vooraf betaald. Prepaid is dus een vooruit betaald bedrag, waarmee gebeld en ge-sms’t kan worden. Een prepaid simkaart is een beetje te vergelijken met een chipknip, alleen staat het saldo niet daadwerkelijk op de simkaart, maar is het geregistreerd bij de provider. Prepaid telefoons zijn erg populair bij jongeren onder de 18 jaar, omdat die nog niet zelf een mobiel telefoon abonnement mogen afsluiten. Daarnaast kunnen ouders hun kinderen zo een telefoon verschaffen zonder dat ze de kosten uit het oog verliezen. Wanneer het beltegoed namelijk op is moet de telefoon eerst opgewaardeerd worden voordat er weer gebeld en ge-sms’t kan worden. Prepaid telefonie is daarnaast ook geschikt voor mensen die weinig bellen en vooral bereikbaar willen zijn. Het voordeel is dat er met prepaid geen rekening achteraf verzonden worden. Mensen met prepaid weten dus precies waar ze aan toe zijn. Prepaid telefonie is dus voor veel mensen een perfecte oplossing, vandaar dat er ook erg veel prepaid telefoon aanbiedingen zijn. Deze aanbiedingen kunnen uit diverse onderdelen bestaan. Om prepaid te kunnen bellen en sms’en, moet iemand namelijk de beschikking hebben over een telefoon, een simkaart en beltegoed.

Prepaid telefoon aanbiedingen zijn vooral bij jongeren erg populair als de aanbieding van toepassing is op de telefoon zelf. Veel jonge kinderen willen namelijk wel een mooie en moderne telefoon, maar hebben hier vaak nog niet genoeg geld voor. De nieuwste mobiele telefoons kosten los vaak enkele honderden euro’s. Wanneer een telefoonaanbieder dan een fikse korting geeft op het toestel, kunnen jongeren dus een betere telefoon kopen. Vaak geven winkels ook een prepaid telefoon aanbieding wanneer er nieuwe mobiele telefoons zijn uitgegeven. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe versie van een Nokia wordt gelanceerd, dalen de prijzen van eerdere modellen vaak enorm. Het kan dus zeker verstandig zijn om even te wachten met het kopen van een prepaid telefoon, totdat deze wordt aangeprezen met een aanbieding.

Providers geven vaak ook een aanbieding op simkaarten. Wanneer iemand een nieuwe simkaart koopt, kost dit bijvoorbeeld tien euro. Als aanbieding wordt er bijvoorbeeld vijftien euro beltegoed op de simkaart geplaatst. Zo krijgt de nieuwe klant voor slechts tien euro een simkaart, inclusief vijftien euro beltegoed. Dit maakt het kopen van een nieuwe simkaart erg aantrekkelijk.

Om het bellen via prepaid te stimuleren geven providers ook aanbiedingen op beltegoed. Veel providers werken namelijk met een spaarsysteem. Wanneer iemand bijvoorbeeld voor 100 euro heeft opgewaardeerd, krijgt die persoon tien euro gratis beltegoed. Dit zorgt ervoor dat iemand die al voor 90 euro verbelt heeft nog wel een nieuwe beltegoed kaart gaat halen, omdat die persoon dan tien euro gratis krijgt. Sommige providers geven als prepaid aanbieding een verdubbeling van het opgewaardeerde tegoed. Bij sommige promoties krijgen klanten dan dus €20 euro gratis wanneer ze dit bedrag opwaarderen. Er zit bij dergelijke acties wel vaak een limiet aan het bedrag dat opgewaardeerd kan worden, anders kost dit de provider te veel geld. Er zijn ook prepaid telefoon aanbiedingen die er voor zorgen dat klanten van dezelfde provider onderling gratis of tegen een gereduceerd tarief kunnen bellen. Dit kan, vooral wanneer iemand veel belt, erg veel geld besparen.

Prepaid telefoon aanbiedingen zijn ook handig wanneer iemand op zoek is naar een tweede mobiele telefoon. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand graag aan buitensport doet en niet wil dat zijn of haar telefoon beschadigd raakt. Bij sommige sporten kan dit namelijk makkelijk gebeuren. Het is niet verstandig om bij het snowboarden een telefoon van 500 euro op zak te hebben. Het is zonde als deze kapot gaat. Daarom zijn prepaid telefoon aanbiedingen erg populair bij personen die een tweede mobiele telefoon zoeken. Het doel van de tweede telefoon is dan slechts om bereikbaar te zijn of om zelf te bellen in noodsituaties. Aangezien een simpele telefoon op zulke momenten volstaat is een prepaid telefoon aanbieding dan een perfecte oplossing. Maar prepaid telefoons zijn niet altijd handig. Om gebruik te kunnen maken van de telefoon moet er namelijk altijd geld beschikbaar zijn. Wanneer er in een geval van nood niet gebeld kan worden omdat er geen beltegoed op de telefoon staat, kan dat fatale gevolgen hebben. Dit is het enige grote nadeel van prepaid bellen. Met een mobiel telefoon abonnement is dit probleem teniet gedaan omdat daar altijd mee gebeld kan worden. Het is dus aan te raden om op tijd een prepaid telefoon op te waarderen.

Prepaid telefoon aanbiedingen zijn dus geschikt voor verschillende personen. Prepaid bellen is vooral aan te raden voor personen die zelf niet veel bellen, maar wel het gemak van bereikbaarheid willen ondervinden. Een prepaid mobiele telefoon is ook erg geschikt voor ouderen. Veel ouderen hebben namelijk alleen een vaste telefoonlijn. Wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt kan er dan niet gebeld worden als er iets aan de hand is. Een prepaid mobiele telefoon kan dan een prettige uitkomst bieden. Daarnaast zijn ouderen ook vaak niet meer zo goed ter been, wat nog al vaak resulteert in vallen. Ouderen breken sneller botten, waardoor de telefoon soms niet bereikt kan worden. Wanneer iemand dan een prepaid mobiele telefoon op zak heeft, kan er altijd gebeld worden om hulpverlening.