Omdat er erg veel telefoons zijn, kan het maken van een goede keuze erg lastig zijn. Telefoons vergelijken kan dan een handig middel zijn om er achter te komen welke telefoon precies goed is. Er zijn op het internet diverse websites actief die telefoons vergelijken. Op deze vergelijkingswebsites wordt rekening gehouden met diverse specificaties en eventuele persoonlijke wensen. Omdat telefoons steeds meer opties krijgen is het overzicht soms ver te zoeken.

Het is belangrijk om de telefoons op een aantal punten te vergelijken. De goedkoopste telefoon is namelijk niet altijd een goede keuze en de duurste telefoon is niet altijd het beste. Voordat iemand telefoons gaat vergelijken is het wellicht handig om eerst te kijken waarvoor de telefoon allemaal gebruikt gaat worden. Sommige opties op een telefoon zijn namelijk overbodig en het is zonde om te betalen voor iets dat niet gebruikt gaat worden. De prijs speelt vaak de grootste rol bij het uitkiezen van een telefoon. De simpelere telefoonmodellen lijken erg veel op elkaar en hebben veelal dezelfde functies. De prijs speelt hierbij een grotere rol omdat de telefoon van een ander merk bijna het zelfde is. Wanneer de telefoon geavanceerder is maakt de prijs minder uit. Dit komt omdat sommige mensen graag meer betalen voor extra functies.

Het vergelijken van telefoons levert vaak een goede keuze op. Natuurlijk is het ook belangrijk om telefoons te vergelijken op uiterlijk. Een knalrode telefoon staat bijvoorbeeld niet in elk huishouden even goed.