Providers gebruiken vaak telefoon aanbiedingen om producten extra aan te prijzen. Deze telefoon aanbiedingen kunnen variëren van goedkoop sms’en tot aan een gratis telefoon. Veelal is er per provider een top drie van telefoon aanbiedingen te vinden. Wanneer een provider slechts een enkele aanbieding zou voeren, kan dit er voor zorgen dat maar weinig mensen op deze telefoon aanbieding in gaan. Door verschillende telefoon aanbiedingen op te stellen hebben eventuele nieuwe klanten meer keuze.

Bij mobiele telefonie kan de top drie telefoon aanbiedingen per periode erg veel verschillen. Veel aanbiedingen zijn namelijk slechts van korte duur om er voor te zorgen dan klanten snel een beslissing maken en eventuele alternatieven achterwegen laten. Daarnaast is er ook nog een verschil of de aanbieding gericht is op mobiele telefonie met een prepaid aansluiting of met een abonnement. Bij de top drie telefoon aanbiedingen voor mobiele telefoon abonnementen staat korting op de maandelijkse kosten vaak erg hoog. Dit is omdat een korting van bijvoorbeeld vijf euro per maand een enorme besparing kan opleveren. Vaak is het zo dat klanten een hogere korting krijgen naarmate de contractduur langer is. Bij een tweejarig contract zal een provider eerder korting geven dan bij een contract van slechts één jaar. Aangezien providers vaak maandelijks nota’s versturen, loopt een korting van vijf euro per maand op tot 240 euro korting na twee jaar. Dit is een grote besparing en daarom altijd een populaire aanbieding. Soms gaat een provider nog een stapje verder door bijvoorbeeld een half jaar lang slechts de helft van de abonnementsprijs te vragen.      

Een gratis mobiele telefoon staat ook vaak in de top drie telefoon aanbiedingen. Mobiele telefoon abonnementen zijn erg populair. Dit komt omdat de providers meestal een gratis telefoon verschaffen bij het afsluiten van een abonnement. Klanten die de duurdere abonnementen kiezen kunnen vaak kiezen uit alle beschikbare mobiele telefoons. Wanneer iemand een goedkoop abonnement wil hebben is de keuze vaak beperkt, omdat de provider anders simpelweg de kosten van de mobiele telefoon niet kan terugverdienen. Klanten die met een goedkoop abonnement toch een geavanceerde telefoon willen hebben, kunnen deze vaak bijkopen voor een relatief voordelige prijs. Echter kosten de duurste telefoons in deze gevallen nog steeds enkele honderden euro’s. Om klanten tegemoet te komen geven providers soms bij de goedkopere abonnementen betere telefoons. Veel klanten zien de gratis telefoon echter ook al als een telefoon aanbieding. Dit is echter niet helemaal juist, omdat de provider hogere kosten rekent voor het gebruik van de mobiele diensten zoals bellen en sms’en.

Behalve korting op de maandelijkse kosten of een gratis mobiele telefoon maken providers ook vaak gebruik van voordelig bellen als telefoon aanbieding. Deze mobiele telefoon aanbieding staat ook vaak in de top 3 telefoon aanbiedingen. Een provider laat klanten dan bijvoorbeeld vijf of tien verschillende telefoonnummers kiezen, waar naar gebeld of ge-sms’t kan worden tegen een gereduceerd tarief. Dit is vooral handig voor mensen die erg veel contact hebben met een select aantal personen. Deze telefoon aanbieding is behalve voor bellen met een abonnement, ook beschikbaar voor bellen via prepaid. Wanneer deze telefoon aanbieding bij een mobiel abonnement van kracht is, kost het bellen naar deze nummers bijvoorbeeld minder belminuten. Een andere telefoon aanbieding kan zijn dat de provider werkt met daluren. Er zijn dan periodes op een dag dat er voor een voordelig tarief gebeld kan worden. Dit zijn vaak uren in de avond, nacht en in de morgen. Voor personen die veel naar het buitenland bellen zijn er ook regelmatig telefoon aanbiedingen. Bellen naar het buitenland is namelijk duurder dan het bellen naar telefoonnummers in Nederland.

Omdat de top 3 telefoon aanbiedingen nooit lange tijd hetzelfde zijn, kan het erg lastig zijn om in te gaan op de goede aanbiedingen. Daarnaast is het moeilijk om altijd op de hoogte te blijven van de beste of goedkoopste telefoon aanbiedingen. Gelukkig zijn er diverse websites waar de top drie telefoon aanbiedingen te vinden zijn. Zo geeft een provider altijd op zijn eigen website de huidige aanbiedingen weer. Natuurlijk is het wel veel werk om alle provider websites af te gaan om de beste aanbieding te vinden. Daarom zijn er websites op het internet die zich gespecialiseerd hebben in het weergeven van de beste telefoon aanbiedingen. Op deze website is vaak een top drie van telefoon aanbiedingen te vinden. Deze zijn vaak ook nog onder te verdelen in provider, inhoud en prijs. Het is bijvoorbeeld niet nodig om bij een provider meer geld te betalen wanneer de concurrent het zelfde aanbiedt voor een lagere prijs. Het vergelijken van de top 3 telefoon aanbiedingen kan dus zeker de moeite waard zijn en het is onverstandig om gelijk op de eerste aanbieding in te gaan. Vaak geven verkopers nog extra korting wanneer klanten er een beetje moeite voor doen. Simpelweg zeggen dat de concurrent ook een aantrekkelijke telefoon aanbieding heeft werkt soms al. Wanneer de verkoper geen korting geeft krijgen klanten vaak extra accessoires gratis.

Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Echter wordt er in de telefoniemarkt vaak gestunt met absurde aanbiedingen. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat de huidige top 3 telefoon aanbiedingen binnen enkele dagen al weer veranderd is. Gelukkig kan er via het internet binnen enkele seconden gezien worden of een aanbieding nog steeds geldig is. Het vergelijken van de verschillende top 3 telefoon aanbiedingen is zeker aan te raden. Het is verder ook belangrijk om te weten dat de top 3 telefoon aanbiedingen op persoonlijk vlak voor iedereen verschillen. Iemand die geen gebruik maakt van internet op een mobiele telefoon heeft bijvoorbeeld niets aan een top drie van telefoon aanbiedingen waarbij gratis internet is opgenomen.