Goedkoop mobiel bellen is voor veel mensen belangrijk. De mobiele telefoon is namelijk erg handig om overal ter wereld even snel een telefoongesprek te voeren. Wanneer er weinig gebeld wordt zijn de kosten vaak ook laag. Bij intensief belgedrag worden de kosten voor het mobiel bellen al snel veel hoger. Omdat providers graag klanten hebben die veel mobiel bellen zijn er vaak goede aanbiedingen waardoor er goedkoop mobiel gebeld kan worden.

Mobiel bellen kan goedkoper worden door korting te geven op belminuten bij een telefoonabonnement. Wanneer een klant een telefoonabonnement neemt krijgt deze een vast aantal belminuten. Als de klant een duurder abonnement neemt krijg deze vaak veel meer belminuten. De belminuten worden dan relatief goedkoper. Voor 150 belminuten wordt bijvoorbeeld 15 euro betaald terwijl 225 belminuten slechts 20 euro kosten.

Een andere optie voor goedkoop mobiel bellen is sim only. Bij sim only geeft de provider geen telefoon bij een nieuw abonnement. De kosten van een mobiele telefoon hoeven dan niet terugverdient te worden. Het voordeel hier van is dat de prijzen voor het bellen vele malen lager liggen. Goedkoop mobiel bellen met sim only is tegenwoordig erg populair. Veel mensen vinden het zonde om een goed werkende telefoon weg te moeten doen omdat ze een nieuwe krijgen. Met sim only zijn er dan twee voordelen in één. Er kan namelijk goedkoop mobiel gebeld worden met dezelfde telefoon. Providers die goedkoop mobiel bellen aanbieden geven vaak ook de mogelijkheid tot nummerbehoud. Dit maakt het veranderen van provider een stuk gemakkelijker.