Nieuwe telefoons worden na verloop van tijd altijd goedkoper. Deze prijsdalingen zijn van te voren door de fabrikant bepaald en zijn onderdeel van de marketing van het bedrijf. Wanneer een telefoon net gelanceerd is, willen sommige personen deze kosten wat kost hebben. Het maakt deze mensen dan niet uit hoe duur de telefoon is. Als al die personen eenmaal de telefoon gekocht hebben, wordt de prijs na een tijdje lager om te zorgen dat meer mensen de telefoon kopen. Omdat er vaak nieuwe telefoons uitkomen daalt de prijs van de telefoon ook weer als er een nieuwe versie wordt uitgegeven.

Goedkope telefoons doen het ook erg goed in de verkoop. Niet iedereen heeft behoefte aan een telefoon met allerlei nieuwe toepassingen. Veel personen vinden het belangrijk dat je met een telefoon kunt bellen en sms’en. Zo kan een ouder echtpaar beter een goedkope telefoon kopen dan een dure. Wanneer er namelijk niet veel opties gebruikt gaan worden, is het niet nodig om een dure telefoon te kopen. Een goedkope telefoon is in een dergelijk geval een veel betere keuze. Soms worden telefoons goedkoper omdat een verkoper een bepaalde aanbieding geeft.

Het is ook nog belangrijk om de juiste aansluiting te kiezen bij een goedkope telefoon. De goedkoopste manier om te bellenb is met een sim only abonnement. Dit kan tot zelfs 80 procent goedkoper zijn per maand dan een telefoon abonnement met de nieuwste telefoon.