Een telefoon werd nog niet zo lang geleden veelal in een gewone winkel gekocht. In deze winkel was namelijk altijd een expert aanwezig die goed advies gaf over de telefoons die er te koop waren. Met de komst van het internet kopen veel meer mensen hun telefoon via het internet. Dit heeft zowel voor als nadelen.

Een van de voordelen van een telefoon kopen via het internet is dat dit erg veel tijd scheelt. Op het internet kan er een keuze gemaakt worden met enkele muisklikken. De telefoon kan daarna besteld worden zodat deze enkele dagen later thuis afgeleverd wordt. Dit scheelt erg veel tijd en kan thuis vanuit de luie stoel gedaan worden. Er hoeft dus niet eerst naar een winkel gegaan te worden om een telefoon te kopen. Daarnaast zijn er websites die telefoons vergelijken, zodat het kopen van een telefoon gemakkelijker wordt.

Natuurlijk heeft het kopen van een telefoon via het internet ook enkele nadelen. Bij een echte winkel kun je de telefoon namelijk vasthouden en echt bekijken. Een echte telefoon ziet er toch wat anders uit dan een telefoon op de foto. In de winkel kan een medewerker ook advies geven of hulp bieden bij vragen. Het is echter wel de vraag of dit advies geheel objectief is. Een medewerker van een telefoonzaak werkt er namelijk om telefoons te verkopen. Wanneer er een telefoon gekocht gaat worden is het dus belangrijk om niet blindelings op het advies van de verkoopmedewerker af te gaan.