Bij het bepalen van de juiste gsm tarieven, zijn er enkele aandachtspunten die je in de gaten kunt houden. Bij aanschaf van een nieuwe abonnement is het uiteraard belangrijk dat je voor jezelf een goed beeld hebt van wat je nodig hebt zodat je niet onnodig teveel betaald voor diensten die je mogelijk niet volop gaat benutten. Er zijn in België veel aanbieders van gsm abonnementen en elk biedt wel iets speciaals aan. Het kan daarom lastig zijn om een passend abonnement te vinden. Door vooraf goed te weten wat je precies zoekt, zal dit de zoektocht vergemakkelijken en zul je niet in de verleiding komen door aantrekkelijke aanbiedingen.

Voor het bepalen van de juiste gsm tarieven, is het belangrijk dat je goed weet hoeveel je zult gaan gebruiken. Dit kan uiteraard eerst een inschatting zijn. Mogelijk verandert dit nog naar gelang je gebruikt maakt van een abonnement en vaak is dit gemakkelijk aan te passen. Zeker als je meer gaat gebruiken dan verwacht. Houd voor jezelf een basis aan en bekijk hiervoor de mogelijkheden.

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, zoals prepaid of postpaid. Ook is het handig te weten wanneer je over het algemeen het meest belt, ‘s middags of eerder ’s avonds, door de weeks of in het weekend? Dit maakt verschil uit voor de bundel en dus voor de gsm tarieven. Hoeveel tijd denk je per maand te besteden aan bellen en hoeveel sms’jes ben je van plan te versturen? Ga je internationaal bellen of enkel lokaal? Al deze gebruikerskeuzes hebben een gevolg voor de gsm tarieven. Door hier vooraf een inschatting van te maken, kun je heel gemakkelijk achterhalen welke bundel voor jou geschikt is. Ook kun je kiezen voor herlaadbare kaarten.