Uw eigen telefoon kopen is altijd een moeilijke keuze. Zelf ziet men meestal de bomen door het bos niet meer en de telefoonwinkels verkopen u misschien dingen die overbodig zijn. Alvorens tot aankoop over te gaan ijs het interessant om zelf eerst wat informatie bij mekaar te zoeken en wat kennis op te doen. Na het lezen van de artikel heeft u alvast een kleine basis om te weten waarop u moet letten bij de aankoop van een toestel en het kiezen van een gsm abonnement.

Abonnement versus prepaid (herlaadkaart)

Allereerst dient u een keuze te maken tussen een gsm abonnement of een prepaid tarief. Bij een abonnement betaalt u maandelijks een vast bedrag (middels er die maand geen extra’s bijbesteld werden). Als u een prepaid tarief kiest betaalt u wanneer u herlaadt. Met dat krediet of geld belt u een vast aantal minuten of is het mogelijk om een vast aantal berichten te versturen.

Mobiel internet (ook wel 3G genoemd in de volksmond)

De laatste jaren is mobiel internet niet meer weg te denken uit ons leven. Mobiel internet kost geld. Meestal betaalt men per aantal MB (megabyte) dat men verbruikt. Bekijk onze vergelijktool om te kijken welk abonnement bij u past.

Welke telefoon past bij mij?

Op de markt vindt men enorm veel mobiele telefoons, gsm’s of smartphones. Niet elke telefoon is geschikt voor iedereen. Kies dus een telefoon die bij u past rekening houdende met uw noden. Een persoon die niet zo handig is met moderne elektronica kan bijvoorbeeld beter een aangepast toestel kopen.